Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Kosten CRM-systeem

Kosten CRM systeem
Een CRM-pakket heeft veel voordelen, maar wegen deze op tegen de prijs? Het is niet altijd even duidelijk wat een CRM-pakketkost omdat weinig leveranciers echt transparant zijn over hun prijzen. Dit kan als vervelend worden ervaren, want voor u iets aanschaft wilt u natuurlijk eigenlijk precies weten waar de prijs dan vanaf hangt. Toch is het vanuit de leveranciers logisch dat zij niet zomaar een prijs willen en kunnen geven. De prijs hangt namelijk van veel verschillende factoren af. Denk hierbij aan het aantal gebruikers, het aantal functionaliteiten, de gewenste complexiteit, on-premises of cloud, de hoeveelheid maatwerk en het implementeren van een CRM-systeem. Wij raden dan ook de gratis CRM wijzer aan. Hiermee vindt u een selectie van leveranciers die het beste past bij uw organisatie. De kosten voor een CRM-systeem worden door verschillende variabelen beïnvloed. Wij zullen ze hieronder wat verder voor u toelichten.

Aantal gebruikers
Misschien logisch maar toch belangrijk, hoe meer licenties u afneemt, hoe meer dit kost. Het hangt er dus heel erg vanaf hoe groot uw bedrijf is en met name hoeveel klanten u heeft.

Het aantal functionaliteiten en de gewenste complexiteit
Het is belangrijk dat u precies weet waar u het CRM-systeem voor wilt gaan gebruiken. Dit omdat er enorm veel oplossingen worden aangeboden. Dus, hoe uitgebreid wilt u uw CRM-systeem hebben? Het is nuttig om een onderscheid te maken in welke functionaliteiten onmisbaar zijn binnen uw organisatie, en welke gewoon 'wel handig' zijn. Hoe meer complexiteit en functionaliteit, hoe duurder. Het is dus belangrijk om hier een goede afweging in te maken.

Keuze tussen on-premises of cloud CRM
Bij de keuze van een CRM-systeem zult u ook een keuze moeten maken tussen een 'on-premises' installatie of een 'cloud' systeem. Bij 'on-premises' wordt een lokale CRM-installatie in uw hardware bedoeld. Cloud CRM draait op de servers van uw leverancier. U heeft dus internet nodig voor toegang tot het systeem. Bij cloud CRM betaalt u meer voor de licentiekosten, echter zijn de initiële uitgaven lager dan bij on-premises CRM-systemen.

Hoeveelheid maatwerk
Een CRM-systeem moet aansluiten bij de gebruikte IT-systemen. Het kan dus zijn dat er aanpassingen moeten worden gedaan. Dit is dus een belangrijke factor binnen de prijs van een CRM-systeem.

Conclusie
Er is een reden dat niet alle leveranciers makkelijk een prijs noemen voor hun CRM-pakketten. Niet altijd even fijn voor u als ondernemer maar wel begrijpelijk. Omdat wij ook wel begrijpen dat u toch graag een indicatie heeft van een prijs hebben u hier wat meer informatie over proberen te geven. Wat u vooral moet doen is u niet laten af leiden door de licentiekosten. Dit is slechts een klein deel van de prijs. Deze hangt van veel verschillende factoren af. Bedenk dus eerst wat u met het CRM-systeem wilt bereiken. Daarna kunt u voor uzelf bekijken wat uw budget is voor de aanschaf van zo’n pakket. Daarna kunt u gaan zoeken naar eventuele leveranciers die aan uw eisen voldoen. Met het artikel hierboven hopen we u iets te hebben geholpen zodat u toch een indicatie kunt krijgen van de prijs van een CRM-pakket.